2015. március 3., kedd

Csodás fényviszonyok

A mai tiszta levegő kedvezett a messzire nézésnek. :D Ilyen szépen látszottak a tőlünk 50 km-re levő Kőszegi-hegység vonulatai, még két kilátót is elcsíptem. :) Nata.


6 megjegyzés:

  1. Szépséges fotó! Gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  2. Stec Krisztián2015. március 5. 6:21

    Szép! :) Ahogy tudom, az a Kőszegi-hegységetek :) olyan 800 m körüli magaságú. Ha elérte volna a legalább 1300-at-1500-at, akkor már lehetnének Náltok is poloninák (havasok, alpesi rétek), mert ők engem a gyönyörűségükkel, változatosságukkal nagyon "elbűvölnek"! Persze ez nem mindig így van, mert pl. Magyarországon nem lett elérve ez a magas szint, ezért nincs, de Szlovákiában és Romániában igen, ahol pedig már madnem az ellentéte működik (olyan 900-1000 méteren szép rétek, viszont 2000 körül sötét és szürke sziklák vannak). Nem tudom miért van ez, de mindenesetre Ukrajnában, a Kárpátokban ilyen nincs, és én ennek kivételesen örülök, hogy itt lehetek és itt járhatok ezekben a szépségekben (valamint igyekszem Veletek megosztani is őket). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves megjegyzésedet, Krisztián! Igen, nekem is feltűnt, és többször hangot is adtam a megdöbbenésemnek, hogy Nálatok mintha felborult volna a hegységi övezetességről tanult szabály, miszerint: alulról felfelé bükkös, fenyves, törpefenyves, hegyi rét. A rétek rendben vannak, de hogy a bükkös fentebb legyen, mint a fenyves, ez nekem új. És mindenképpen lenyűgöző! :)

      Törlés
  3. Még hozzáfűzném azt, hogy a szomszédos 3 megyében (Lvivi (Lembergi), Iváno-Fránkivszki és Csernyivecki), ahol kissebb területen, de húzódnak a Kárpátok Ukrajnai része, a fenyvesek nagyon nagy többségben vannak, méghozzá akárhol (akár 600 méteren, akár 2000-en is!). Tehát ott majdnem nincs is bükkös, de nélküle is gyönyörű! Nem tudom még más szavakkal magam kifejezni, csak azt mondom, hogy nagyon nagyon szeretem az Ukrán-Kárpátokat és a Ti (magyar barátaim) összes képeiteket is!!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi meg nagyon szeretjük a Te fotóidat és Téged is! :))

      Törlés